Pledoarie pentru bioetica

Bioetica reprezinta o cercetare rationala despre modul cum este facut omul ca fiinta fizica si despre scpul cel ultim inteles ca fericirea din puct de vedere filosofic. Dar cine mai nare nevoie de bioetica in momentul in care sistemul medical si sistemul de invatamant sunt in colaps iat politicieni se intrec a se duce la diverse petreceri la iarba verde cu interlopi?
Ar fi nevoie de justificari epistemiologice dar este greu de filosofat cu buzunarul gol.
In general omul isi pune intrebari si nu accepta pur si simplu lumea empirica De ce exista ceva anume? Ce este dincolo de aparente? De ce traim si de murim? Suferinta si moartea sunt experiente limita care fac sa dispara sentimentul vietii superficiale ajungndu-se astfel la intrebari legate de sensul vietii.
Este greu de filosofat in conditiile locuitului la bloc cand bormasina iti urla in cap si cand vecinii de alaturi se cearta iar un tanar de pe palier asculta muzica la maxim.
A filosofa inseamna a cauta clipa spiritualizanta si a gandi la fericire. Orice om care isi pune intrebari se poate considera filosof chiar daca pentru el epistemologia, gnoseoologia, bioetica, etica sunt cuvinte straine. Fiecare om se poate crde un dumnezeu si poate raporta intreaga lume la criteriile lui existentiale. Fara el, gandeste pseudo-filosoful lumea nu ar exista si lumea se va stinge odata cu trupul el. Acest pseudo-filosof are reteta pentru iubire, pentru viata fericita, pentru viata morala iar acei care nu traiesc dupa regulile lui devin niste paria cu viata aventuroasa.

Advertisement
Published in: on September 26, 2009 at 1:49 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2009/09/26/pledoarie-pentru-bioetica/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. […] Sursă: https://adymacsut.wordpress.com/ […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: