Tristete la retragerea candidaturii Pricipelui Radu

Am avut onoarea sa fiu invitata la Palatul Elizabeta in doua ocazii:
– la seara de istoria a religiilor ,
– la lansarea candidaturii la presedentie a principelui.
Au fost doua evenimente in care am facut o incursiune in lumea regalitatii. Este o alta lume … in care se tine cont de eticheta, de educatie.
Principele Radu a fost un candidat care si-a luat menirea in serios si a colindat tara. Nu a facut parte din cercurile politice egoiste. Este insa greu de priceput ura cu care l-au privit asa zisii analisti politici. Este semn ca vechile mentalitati comuniste nu au murit inca.
Familiile nobile sunt considerate prafuite. La moda sunt vedetele de doi lei fara forma si fara fond.

Este de la sine inteles ca nu avea cum sa se amestece intr-o disputa cu prezidentiabili care prolifereza un limbaj  suburban si chiar vulgar.  Intrebarea care ramane este insa un redivivus al intrebarii cetateanului turmentat al ui Caragiale: dar eu cine votez. Un raspuns insa nu exista. Actualii candidati declarati la presedentie sunt needucati, badarani  iar locul lor nu este nicidecum la presedentie si ar fi mai potriviti casefi de trib. Actuala miscare a presedintelui Baescu de a cere reducereanumarui parlamentarilor va aduce voturi din partea electoratul  usor de manevrat care  are naivitatea sa creda ca fondurile economisite  ajunge la programe sociale.  Este doar o speranta naiva. Politicienii, atat cei din opozitie cat si cei de la putere, nu au cum sa coboare si sa simta durerea oamenilor de rand. Locuiesc in vile luxoase, se plimba cu masini scumpe si se relaxeaza in statiuni exotice si cluburi de fite iar astfel electorii nu sunt  pentru ei decat niste … . furnici.

Advertisement
Published in: on September 26, 2009 at 2:01 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2009/09/26/tristete-la-retragerea-candidaturii-pricipelui-radu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 CommentsLeave a comment

  1. hBALXM afbdjlcmpbdv, [url=http://zgzjptgoelst.com/]zgzjptgoelst[/url], [link=http://gnudcemnpcwg.com/]gnudcemnpcwg[/link], http://qhfusytszoiv.com/

    • A fost un moment trist!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: