In ce tara traim?

Privesc stirile la tembelizor si ma intreb in ce realitate oare traim? La Iasi la pelerinaj oamenii saraci se bat pe mancare. Parlamentari ghidati de catre vanghelie care este fac si desfac guvernul. in satul in care s-a nascut Herta Muller oamenii se intreaba la ce se le folseste lor premiul Nobel castigat de aceasta la literatura? Oare cu ce fel de realitate se conjuga viata cotidiana din aceasta tara?

Advertisement
Published in: on October 14, 2009 at 5:36 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2009/10/14/in-ce-tara-traim/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 CommentsLeave a comment

  1. Trist. In asa numita “Epoca de aur” se putea auzi un cantec la tembelizor “Eu sunt din tara lui foaie verde”. Nici atunci nu imi puteam explica din ce realtitate era taiata acea felie de sarcasm si ce anume voia sa ne spuna. De atunci si pana in ziua de astazi ceea ce unii numesc sarcarsm pentru altii este o realitate cruda si greu de suportat.

    • Nu stiu cantecul in tara lui foaie verde. In alta ordine de idei viata este pentru oamenii obisnuiti o realitate cruda.

    • Fantoma epocii de aur bantuie totusi si astazi constiintele oamenilor si este dureros. Am fost de curand in vizita la Memorialul anticomunist de la Sighet si m-am cutremurat. Acolo a fost exterminata intreaga generatie care a facut Unirea.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: