Eco-filosofie … la dimensiune regală (http://www.princeradublog.ro/jurnal/eco-filosofie-online/)

Problematicile actuale din ecologie stârnesc dezbateri acerbe în Occident, iar filosofia este în măsură să supună interogaţiei anumite aspecte din acest domeniu relativ nou. Eco.ifilosofie.ro este un proiect marca ifilosofie.ro care va oferi un spaţiu înţesat cu texte, noutăţi şi meditaţii în jurul tematicilor ecologiei. Iniţiativa acestui proiect ecologic aparţine lui Rareş Iordache. La acest proiect am aderat şi eu cu multă bucurie şi din tot sufletul! Echipa redacţională este compusă din Rareş Iordache, coordonatorul proiectului ifilosofie.ro, Raluca Bugnar,redactor/ jurnalist eco.ifilosofie.ro şi Adriana Macsut, redactor eco.ifilosofie.ro.
Iniţiativa nostră ecologică a fost semnalată pe blogul Alteţei Sale Principele Radu:,,Vă semnalez cu plăcere apariția unui portal de texte, meditații si dezbateri pe teme de eco-filosofie. Se numește “eco-ifilosofie” și poate fi accesat la adresa http://eco.ifilosofie.ro/”Ţ(http://www.princeradublog.ro/jurnal/eco-filosofie-online/). Se mai precizează că:,,Portalul este alcătuit și menținut de o echipă tânără, chiar foarte tânără: Rareș Iordache, Raluca Bugnar și dna Adriana Macsut”. (ibidem). Alteţa dedică membrilor echipei redacţionale căteva fotografii eco: ,, Lor le ofer în dar câteva eco-fotografii de la sărbătoarea mea de 50 de ani”
Casa Regală a României acordă multă atenţie acţiunilor ecologice. Este o acţiune normala şi binevenită pentru că dacă nu avem grijă de natură s-ar putea să nu mai existe viitor pentru oameni! În incheiere ţin să mulţumesc Alteţei Sale pentru acest demers.Eco-filosofia este un domeniu aparut in anii 70 dar in Romania preocuparile in acest sens sunt de data recenta. Intr-o lume bantuita de criza, ecologia ar putea parea o preocupare fara sens. Totusi daca nu avem grija de mediu acum si aici … s-ar putea ca maine sa nu mai existe. Va vom trimite in continuare semnale cu articolele noastre. Initiativa proiectului eco-filosofie apartine lui Rares Iordache. Impreuna cu echipa eco-filosofie si cu Stefan Grosu voi face tot ce pot spre a arata cat de importanta este etica mediului!. Va vom semnala periodic noile noastre articole. Va multumim pentru aprecieri!
http://www.princeradublog.ro/jurnal/eco-filosofie-online/

Un blog de Principele Radu al Romaniei Publicat in: Jurnal, data: 09.07.2010 Eco-filosofie online
Vă semnalez cu plăcere apariția unui portal de texte, meditații si dezbateri pe teme de eco-filosofie. Se numește “eco-ifilosofie” și poate fi accesat la adresa http://eco.ifilosofie.ro/

Cuprinsul portalului este variat și inteligent. Se vorbește cu suplețe, simplitate și argumente despre locuri frumoase din România, precum Slănic-Prahova, despre muzica tânără a momentului (vezi Festivalul de Jazz din Gărâna), despre mina uraniferă de la Băița, despre inteligența ecologică (alte două subiecte care ar merita dezbătute ar fi inteligența politică și cea instituțională), despre Roșia Montana și despre Cișmigiu.

Portalul este legat de situl asociației MaiMultVerde și are, de asemenea, legături cu subiecte precum Campionatul mondial de fotbal sau conferința pe teme de creștinism și spirit vegetarian de la Leeds (Marea Britanie). Puteți găsi pe acest sit încă multe alte subiecte interesante, care mai de care mai surprinzătoare și mai originale.

Portalul este frate cu cel intitulat ifilosofie.ro

Portalul este alcătuit și menținut de o echipă tânără, chiar foarte tânără: Rareș Iordache, Raluca Bugnar și dna Adriana Macsut. Lor le ofer în dar câteva eco-fotografii de la sărbătoarea mea de 50 de ani.

Vă doresc un sfârșit de săptămână plăcut!

Advertisement
Published in: on July 10, 2010 at 7:45 pm  Comments Off on Eco-filosofie … la dimensiune regală (http://www.princeradublog.ro/jurnal/eco-filosofie-online/)  
%d bloggers like this: