A fost ediţia a XIX a Festivalului Medieval de la Sighişoara


Când scriu aceste rânuri încă mai visez că mă plimb printre străduţele întortochiate din Sighişoara.
Duminica m-am întors de la ediţia cu nr XIX a Festivalului Medieval de la Sighişoara şi deja visez să merg la ediţia jubiliară nr XX. Am fost cred la vreo zece editii.
În lumea tehnologizată secolului XXI oamenii au nostalgia eroului medieval.
Atmosfera eroismului medieval la Sighişoarea a fost reînviată perioada 27-31 iulie 2011 cel mai mare festival medieval din România. Au fost cinci zile 5 zile de festival- medieval-spectacol animate de către 9 Ordine şi Grupări Cavalereşti, 8 Formaţiuni de Muzică Medievală, 9 Trupe de Teatru şi Animaţie şi 6 Conferenţiari din Noua Acropolă.

Leimotivul evenimentului a fost, au declarat primarul burgului sighişorean, Ioan Dorin Dăneşan şi Anca Raţiu, purtătorul de cuvânt al primăriei sighişorene , organizarea unui festival care să redea cu adevărat atmosfera medievală. Cu această ocazie a reapărut Glasul Cetăţii, primul ziar liber, apărut în decembrie 1989 la Sighişoara (sub coordonarea lui Aurel Hârţoagă) publicaţie care îşi doreşte să fie obiectivă şi să informeze locuitorii în mod cât mai obiectiv. Liviu Pancu a fost Maestrul Medieval al cetăţii a fost la fel ca şi anul trecut. El a precizat că a fost un festival spectacol care s-a înscris în comedia dell1’ arte medievală. De data aceasta s-a avut în vedere elaborarea unei strategii pe termen lung prin fondarea Centrului est european care a înscris Sighişoara pe harta europeană a artei. La dezbatere au participat Acad. Prof. Univ. Dr Şerban Papacostea, Acad. Prof. Univ. Dr. Marius Porumb, Membru Al Academiei Române, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop, Prof. Univ. Dr. Radu Harhoiu, Prof. Univ. Dr. Virgil Ciocîltean.

Advertisement
Published in: on August 2, 2011 at 4:48 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2011/08/02/a-fost-editia-a-xix-a-festivalului-medieval-de-la-sighisoara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: