Cica nu mai este la moda cititul cartilor

Zilele trecute am stat de vorba cu un elev de clasa a IX a care mi-a declarat ca nu a citit decat vreo trei carti: Neghinita, Scrisoarea a III a si Baltagul. M-a intrebat cate carti am citit iar eu i-am raspuns ca probabil am citit cam 1000 de carti. I-am explicat si ca am o biblioteca cu foarte multi carti si ca am mosetenit carti si de la strabunici. M-a privit de sus .. si mi-a spus ca este o prostie sa dau banii pe carti. Imi vine greu sa cred ca acest elev exista cu adevarat.

Advertisement
Published in: on September 18, 2011 at 6:38 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2011/09/18/cica-nu-mai-este-la-moda-cititul-cartilor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 CommentsLeave a comment

  1. Din pacate, exista azi astfel de elevi, nu sunt cazuri izolate. Profesorii le dau 4 si 3, dar lor nu le prea pasa. (de pilda, acest copil nu stia ca ScrisoareaIII nu e o carte). Trebuie sa existe o colaborare intre familie si scoala pt a-i aduce pe copii din nou pe linia de plutire

    • Cred ca in asemenea cazuri un rol important il are si familia. In casa familiei unde creste acel copil nu am vazut o biblioteca. La majoritatea vipurilor care apar pe la tv nu exista in casa biblioteci.

    • Chiar ca este trist ca nu mai este la moda cititul cartilor. Cand intru in ce in cred nu exista biblioteci simt o tristete iremediabila in suflet!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: