A fost 25 decembrie 2011

Cu vreo săptămână în urmă am început aşa numita curăţenie de iarnă. Am fost şi într-o scurtă vizită pe plaiul natal al Craiovei. În drum spre Bucureşti am făut un ocol prin Drăgăşani de unde am cumpărat felurite prăjituri delicioase: fursecuri (pe care le-am terminat acum vreo două ore), eclere, rulouri, saleuri (terminate de ieri). Pot mânca prăjituri în cantităţi industriale fără să mă îngraş. Voi avea aşadar zile de Craciun în care mă voi delecta cu prăjituri gustoase.
Cred ca totuşi Crăciunul este sărbătoare de familie aşa că voi sta acasă îmreună cu Ştefan. Crăciunul nu este o sărbătoare a cumpărăturilor ci are o profundă semnificaţie religioasă. De Crăciun s-a născut un copil care a adus speranţa în lume şi care s-a jertfit pentru păcatele omenirii. Creştinismul nu este un patern … cum spun unii gânditori ci este un mod de viaţă.
În noaptea de ajun am plecat pe la ora 21,30 către Catedrala Romano-Catolică. Am ajuns pe la ora ora 21,45. La ora 22, 30 era deja plina Catedrala. Liturghia de Crăciun a fost precedată de un concert de colinde. A urmat apoi liturghia dedicată Naşterii Mântuitorului ţinută de către preoţii parohiali împreună cu Monseniorul Ioan Robu. Aşadar este iar Crăciunul. Răsună colindele iar lumea pare mai bună şi mai frumoasă. Le urez cititorilor mei Crăciun Fericit şi La mulţi ani alături de familia lor.
E vremea colindelor, vremea bucuriei, cand minunea Nasterii Mantuitorului cuprinde sufletele si le innobileaza. Fie ca taina sfanta a Nasterii Domnului Isus Cristos sa va aduca bucurie si un viitor mai bun!
Mii de steluţe să vă lumineze calea spre Domnul!
Să vă fie sufletele pline de iubire,
Să-i aveţi alături pe cei dragi.
Să v-aduca Domnul multă veselie
Crăciun Fericit! La Mulţi Ani!
După Liturghia de Crăciun am venit acasă şi am mâncat sarmale, prăjituri apoi seara am fost la plimbare prin parcul Cişmigiu. Nu a nins anul acesta de Crăciun. Imi este dor de zapadă!

Published in: on December 27, 2011 at 4:32 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2011/12/27/a-fost-25-decembrie-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 CommentsLeave a comment

  1. Si mie mi-e dor de zapada si de toti oamenii faini pe care i-am stiut si langa care am stat. Unii, nu mai sunt, din pacate

    • Deja iarna este o amintire. A venit primavara1

  2. Asa pastrezi oamenii eficieniti si ii motivezi pe cei care sunt tentati de lene ii dai afară căpusele.

    • Sa nu fim totusi rai. Fiecare om se naste cu legea naturala divina inscrisa in suflet!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: