Isterie în Coreea de Nord

Coreea de Nord îşi plânge astăzi zeul preşedinte. Recent a murit Kim Jong-Il (16 februarie 1941-
17 decembrie 2011) şi s-au declarat 13 zile de doliu naţional. Este fiul unui alt dictator numit Kim Ir Sen ((n. 15 aprilie 1912, d. 8 iulie 1994). Asemenea tatălui său, Kim Jong-il s-a bucurat de privilegii absolute și a avut un extraordinar cult al personalității în Coreea de Nord, unde Kim a fost venerat ca un erou, mare om politic, un “om măreț, regele-zeu”.Dictatorul savura coniac Hennessy în valoare de peste 700 000 dolari anual, în condițiile în care un om de rând câștigă doar 900 dolari anual.
Învăluită în parcă în ceaţă, familia Kim de la Phenian conduce statul comunist încă din anul 1948 şi cu o mână de fier forţează cetăţenii să sufere de foame şi să le aducă omagii precum unor zei.
Succesorul este fiul cel mic al lui Kim Jong-Un , şcolitit în Elveţia, în vărstă de 27 de ani.
Privesc cu durere filmele de jale din Coreea de Nord. Manifestări asemănătoare au avut loc şi în România la moartea lui Stalin şi a lui Ghe. Ghi. Dej. Ştiu din povestirie bunicilor şi părinţilor ă oamenii jeleau atunci cu disperare pe străzi. O teribilă jelanie de stat a avut loc şi la moartea lui Mao Tze-tung, un dictator care a distrus naţiunea chineză. Trebuie să aduc însă un omagiu luptorilor pentru libertate Tiannanmen. De ce au fost ucişi în 1989 oameni care au demonstrat paşnic pentru libertate şi democraţie în China şi în România?
Mă gândesc că dacă în decmbrie 1989 nu ar fi căzut regimul ceauşist am fi avut şi astăzi parte în Romănia de scene asemănătoare ca în Coreea De Nord. Nu spun că acum avem de un regim perfect însă nu trăim totuşi în întunericul de dinainte de 1989.
Mă rog ca o revoluţie să izbucnească în Coreea dar şi în China. Sufletul meu este îndurerat când văd condiţiile cumplite în ca vieţuiesc oamenii din ţara supranumită ţinutul dimineţilor liniştite. Cum îşi permite acest clan Kim să supună la chinuri de neimaginat un popor întreg?

Advertisement
Published in: on December 29, 2011 at 11:37 am  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2011/12/29/isterie-in-coreea-de-nord/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 CommentsLeave a comment

  1. By using this it is not hard to link back in the comments to the person who is linking to your WordPress blog.

    • Thanks!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: