Pe 30 Decembrie 1947 democraţia a murit


Într-o zi de iarnă din anul 1947 iarna s-a coborât peste România. Majestatea Sa Regele Mihai a fost silit să abdice iar ţara a rămas sa fie o pradă pentru teroarea comunistă. Am cunoscut persoane care în acea zi fatidică de iarnă demonstrau în faţa Sălii Palatului. Istoria a fost însă potrivnică.
În data de 30 decembrie 1989 am participat la Casa Studenţilor din Bucureşti la prima adunare a studenţilor liberi din România. Noi am cerut atunci restaurarea monarhiei dar glasul nostru nu a fost ascultat. Din nou istoria a fost potrivnică.
Anul 2011 a marcat aniversarea a 90 de ani de viaţa pentru Majestatea Sa Regele Mihai. Am visat că acest an va marca restaurarea monarhiei. Am urmărit cu emoţie discursul regal din Parlament. Am partipat la mitingul pro-monarhie. Am fost onoarea deosebită de a fi invitată la Palatul Regal în Ziua de 8 noiembrie. Totuşi aş putea spune ca din nou în 2011 istoria a fost potrivnică.
Nu voi renunţa însă niciodată la visul meu regal. Consider că numai regimul monarhic poate garanta în România existenţa unui stat de drept.
Majestatea Sa Regele Mihai este modelul meu de viaţă de la patru ani. Vă multumesc că existaţi Majestatea Voastră şi vă asigur că voi continua să militez pentru restaurarea monarhiei.
Acum la început de an urez La Mulţi Ani cu sănătate şi fericire pentru întreaga familie regală a României. Vă multumesc pentru lecţia de viaţă normală pe care o oferiţi oamenilor.

Advertisement
Published in: on January 10, 2012 at 11:15 am  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2012/01/10/pe-30-decembrie-1947-democratia-a-murit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 CommentsLeave a comment

  1. Va impartasesc ideile si speranta.
    Velu

  2. Va impartasesc ideile si speranta.
    Velu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: