Poporul îşi cere dreptul la demnitate


În Bucureşti au ieşit oameni apolitici care îşi cer dreptul la demnitate. Politicienii nu sunt bineveniţi! Acolo în Piaţa Universităţii se manifesta acum adevăratul spirit civic al ţării! Este într-adevar km zero al democraţiei.
La Obsevatorul de la Antena 1 am vorbit despre Raed Arafat care şi-a dedicat viaţa implementării în aceasta ţară a unui sistem performat de urgenţă. Preşedintele Traian băsescu l-a insultat în direct la tv pe Raed Arafat iar acesta şi a dat demisia ca un om demn. Insultarea în direct a unui specialist medical de excepţie a fost picătura care a umplut paharul. În semn de solidaritate oamenii au ieşit în strada şi au cerut dreptul la demnitate.
Oamenii care au ieşit în stradă sunt apolitici. Ei au fost însă acei care i-au ales pe politicieni şi care au umparat cândva prin 90 ziarele în care scriau oamenii care se dau acum lideri ai societăţii civile. Oamenii vor lideri autentici şi nu trufaşi care sa le comenteze gesturile de la caldurică … din studio TV.
Există din nefericire grupuri violente care vor sa distrugă mişcarea pasnica. Din nefericire din cauza lor au de suferit oamenii pasnici din piaţa adică: bătrâni, maturi, tineri ş chiar copii.
Politicienii şi analistii sa ia aminte la oamenii din popor săraci şi nefericiţi care au ieşit în strada. Poporul îşi cere demnitatea înapoi!
Am încercat să exprim aici ce vor oamenii din strada. Cel mai bine ar totuşi să venim cu toţii în strada în strada ( să ne întoarcem la democraţia din agora) şi sa ne exprimam dezaprobarea. Aici nu este cazul de exprimări egoiste … de genul eu vreau sau eu vreau. Important este ca oamenii din popor sunt nefericiţi iar demnitatea lor le este calcată în picioare. Am văzut cum oamenii din piaţă i-au gonit pe politicieni şi pe analisti. Este clar ca oamenii s-au saturat de pseudo-valori.
“Ar trebui să-i pună pe gînduri pe politrucii de toate culorile şi de pe toate poziţiile, cînd o populaţie decide să redevină un popor, cînd ajunge să redescopere valorile patriotismului civic, nu o face pînă la jumătate drumului, nici împotriva doar a unui anume tip de comportament abuziv” (Liviu Antonesei).

Advertisement
Published in: on January 16, 2012 at 12:26 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2012/01/16/poporul-isi-cere-dreptul-la-demnitate/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: