,,Noi toți suntem România”, au spus azi (6noiembrie 2018) la Parlament macedonenii din România

Macedonii sunt o populație străveche, provenind din triburile slave sudice  și care începând cu secolul al XI-lea au ajuns în spațiul românesc (,,Macedonenii din România”, în http://www.calendarintercultural.ro/agenda.php?namecat=10&words_ev=&etnie=1,  6 noiembrie 2018). Fiind  sub  pașalâc turcesc, pentru ei Târile Române au constituit  o oază de libertate în care își puteau păstra identitatea culturală și religioasă (ei sunt ortodocși de rit vechi și scriu cu alfabet chirilic).  În anul 2000, un grup de macedoni energici au înființat (AMR) Asociația Macedonilor din România (Doamna Laura Elen Rogobete Cristescu, fiind actualmente Președinte al AMR), iar din 2001 această asociație face parte din Consiliul Minorităților Naționale, având chiar reprezentare parlamentară (prin Doamna Deputat Mariana Venera Popescu).

Pe 6 noiembrie 2018,  de la ora 114, macedonienii din România s-au reunit la Palatul Parlamentului din București. Manifestarea a fost sub egida anului centenar, scopul fiind să se arate, așa cum a precizat reprezentatul de presă, Oana Nuță, că macedonienii din România și-au adus aportul la făurirea Unirii din 1918: ,,Noi, toți, suntem  România”.

Published in: on November 6, 2018 at 7:17 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2018/11/06/noi-toti-suntem-romania-au-spus-azi-6noiembrie-2018-la-parlament-macedonenii-din-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: