Bucureștenii s-au delectat în premieră cu Hotdogul secuiesc (Sekler Hot Dog). În ciuda frigului 4000 de bucureștenii au luat cu asalt Târgul Ozosep din februarie 2017

 

 

Chiar dacă a fost frig ediția  bucureșteană  din luna februarie a Târfului Secuiesc Ozosep care a avut loc în Grădina Verona a fost un succes (a fost chiar și prima din acest an). Aproximativ 400 de bucureșteni au luat cu asalt Grădina Verona și au stat la cozi pentru  pentru cârnați afumați, brânzeturi, pâine de secară, kürtőskalács, langoș, pălincă,  pateu de bibilică, păstrav afumat, gemuri și siropuri naturale Nu au lipsit nici ceaiul și vinul fiert cu care oaspeții s-au mai încâlzit. Pentru copii au fost jucării tradiționale din lemn ce nu tratate chimic și vopsite cu vopsele care nu dăunează sănătății celor mici.  Au fost prezenți 25 de mici producători care și-au expus produsele alimentare și meștejugărești (față de 35 câți au fost în decembrie 2016, dar la început de an lucrurile se mișcă mai greu). A lipsit tradiționalul gulaș, însă bucureștenii s-au delectat cu Hotdogul secuiesc, Sekler Hot Dog care a fost gătit cu carne, dar și cu tofu pentru cei care sunt vegetarieni sau și post.

Organizatorii (cărora le mulțumesc pentru fotografii) s-au gândit să ofere un program pentru întreaga familie, astfel âncât au avut loc ateliere creative în care copii au învățat să confecționeze măști de carnaval (specifice perioadei de încheiere a iernii), dar nu au lipsit nici decorațiunile pentru Ziua Îndrăgosțiților din 14 Februarie (Sfântul Valentin).  Oaspeții s-au delectat cu muzică bună care a fost oferită de DJ Abasc.

Zoltán Nagy-Bege, preşedinte la Asociaţia Economiştilor Maghiari din România (organizator Ozosep), a precizat într-o declarație pentru redacția noastră că noutatea acestei ediții a fost  ,,hotdogul secuiesc (Sekler Hot Dog), am avut în jur de 3-4000 de vizitatori…ceea ce remarcabil, având în vedere frigul (-5 grade si in timpul zilei) și că următoarea ediție  va fi pe 11-12 martie, tot la Grădina Verona”.

Advertisement
Published in: on February 23, 2017 at 11:21 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2017/02/23/bucurestenii-s-au-delectat-in-premiera-cu-hotdogul-secuiesc-sekler-hot-dog-in-ciuda-frigului-4000-de-bucurestenii-au-luat-cu-asalt-targul-ozosep-din-februarie-2017/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: