Despre cai și consiliere existențială la Cupa Shagya 2019

shagya 2019 ady

Sâmbătă 9 septembrie 2019 a avut loc un eveniment care este acum deja o amintire emoționantă:  Cupa de Anduranță Ecvestră Shagya 2019 (ediția numărul șase). Au participat peste 100 de călăreți din toată Europa. Arbitrajul a fost asigurat de profesioniști redutabili din Germania, Franța. Grecia, Ungaria, Austria, Buclgaria și România. Logistica a aparținut companiei Endurance Team Shagya din Austria și mulțumesc pentru înrederea acordată, în sensul că am fost desemnată să fac parte ca steward din stafful medical veterinar.  Coordonatorul manifestării a fost Viorel Dabija de la  Shaghya România, dar trebuie menționată și Daniel Zwecher,  ochiul din umbră al manifestării.  

Evenimentul, organizat de Clubul Sportiv Shagya precum și Consiliul Judetean Ilfov si Primaria Buftea a reunit:

  • primul concurs international CEI3*, 160 km, astfel Romania intrând pe pe harta marilor organizatori de anduranta din Europa.)
  • Campionatul National de Anduranță Ecvestrape  distanțe – 80 km, 60 km, 40 km, 30 km.

Un moment inedit la Cupa Shagya 2019 fost  prezentarea  realizată de  Andrea Orecchioni de Podium Saddles  Italia: acesta a vorbit despre necesitatea consilierul existențial pentru competițiile de anduranță. Este un antrenament complex de filosofia minții prin care se formează călăreții și se consolidează legătura dintre om și cal.   Iulian Lefter de la Podium România, care s-a numărat prin sponsorii evenimentului,  l-a adus la manifestare pe trainerul Andrea Orecchioni, iar Viorel Dabija, coordonatorul Shagya Cup 2019, a aratat că este nevoie de un  antrenament complex  pentru ca  Școala Românească de Anduranță să se dezvolte. Pentru mine prezența lui Andrea  Orecchioni a fost ca o fascinație pentru că și el este filosof platonician. Ei bine, în urmă cu vreo 20 de ani Lou Marinoff a scris cartea: Luați Platon, nu Prozac, iar de aici s-a născut  meseria de consilier filosof și mă bucur că în Romania a luat naștere Asociatia Consilierilor de filosofie si etică (așa că fiind doctor în filosofie voi face demersuri să intru în această asociație, iar dragostea me pentru cai mă face să cred că pot deveni consilier existența în echitație). Consilierul filosof din echitație se ocupă de antrenamentul minții pentru pentru călăreți, stabilește o legătură între om și cal, iar pentru pasionații de echitație construiește o punte de legătură între om, natură și cal. 

Advertisement
Published in: on September 9, 2019 at 10:56 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2019/09/09/despre-cai-si-consiliere-existentiala-la-cupa-shagya-2019/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: