Evenimente astronomice

Un prim eveniment cosmic il reprezinta eclipsa din 5 2011 care a inceput in Romania de la ora 9.05 si a putut fi vazuta pana in jurul orei 12.07, acoperirea maxima a Soarelui de catre Luna fiind de aproximativ 75%. Momentul maxim a avut loc in jurul orei 10.35, cand, timp de aproximativ 30 de minute, luminozitatea soarelui a scazut.
Urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania se va produce pe 20 martie 2015.
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/205719/VIDEO-Eclipsa-partiala-de-soare-in-Romania.html
O eclipsa de soare este totusi un eveniment inedit. In trecut se creau momente de panica pentru ca oamenilor le era teama ca soarele nu va mai rasari.
Chiar si astazi cand oamenii au pasit deja pe luna si navetele spatiale au depasit limitele sistemului solar al Terrei mai exista pseodo-oameni de stiinta numiti astrologi care fac un fel de comentarii ,,panicarde” despre impactul eclipsei asupra omului. Este de-a dreptul socanta recunoasterea meseriei de astrolog. Parca s-ar fi intoros vremurile intunecate din vechime cand oamenii nu cunosteau legile cosmice.
Un al doilea eveniment il constituie descoperirea unui astronom amator numt Peter Jalowiczor, in varsta de 45 de ani, care desi nu a avut niciodata un telescop acasa, a reusit sa furnizeze oamenilor de stiinta suficiente informatii pentru a stabili existenta a patru noi planete gazoase din afara sistemului nostru solar, scrie DailyMail.
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/205769/Un-astronom-amator-a-descoperit-patru-planete-noi.html

Aceste evenimente ceresti ma poarta cu gandul la fasninantul curs de astrofizica pe care l-am urmat in cadrul Facultatii de Fizica de la Universitatea din Craiova. Oriunde ati fi acum Domnule Profesor Titus Filipas va multumesc pentru acel curs magnific.

Advertisement
Published in: on January 8, 2011 at 9:47 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2011/01/08/evenimente-astronomice/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: