La doctorat cu … Origene şi magna cum laude


În ziua de 13 ianuarie la ora 14 a avut loc expunerea publica tezei de doctorat “Teme filosofice în disputa lui Origen cu Celsius” elaborată de către Mihai-Florin Salvan, sub coordonarea Acad. Prof.Univ. Dr. Gheorghe Vlăduţescu. Calificativul obţinut a fost foarte bine.
Lucrarea a fost convigătoare iar proaspătul doctor în filosofie a arătat că ştie să gîndească liber. Cercetarea a fost întocmită cu pricepere şi sensul măsurii, fără alunecarea în detalii. Ăn convigerea populară se ştie doar că un filosof obscur Celsius a fost un adversar al creştinismului. Dar Mihai Florin Salvan arată că trebuie raportată gândirea lui Celsius la mentalitatea oamenilor din acele timpuri antice care nu înţelegeau religia creştină. Aşadar Celsius este un adversr al creştinismului doat datorită tradiţiei vremii sale. Titlul şi conţinutul lucrării efectuează ă transpunere reuşită în epoca antichităţii târzii şi a creştinismului timpuriu.
Adriana Mihaela Macsut şi Ştefan Grosu
Foto Adriana Mihaela Macsut

Advertisement
Published in: on January 16, 2011 at 12:44 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2011/01/16/la-doctorat-cu-origene-si-magna-cum-laudae/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: