Dreptul de a huidui intonarea Imnului National

Pe 24 ianuarie 1859 la Iasi s-a realizat Unirea Pricipatelor (Tara Romaneasca si Moldova). Am absolvit Colegiul Elena Cuza din Craiova. In vremea liceului jucam Hora Unirii impreuna cu colegii de la Colegiu Carol I pe platoul stradal care uneste cele doua scoli. Acolo pe 24 ianuarie 1859 craiovenii au dansat prima data Hora Unirii. Traditia s-a pierdut. Astazi elevii au liber de 24 ianuarie.
Politicieni de toate culorile s-au reunit azi la Iasi sa celebreze Unirea. Cei de la putere in frunte cu Presedintele Traian Basescu au stat la tribuna si au fost huiduiti. Nu neg dreptul oamenilor de a-si exprima dezaprobarea fata de masurile anti-populare luate de catre actuala guvernare. Dar ma intreb oare de ce au huiduit in timpul intonarii Imnului National?! Cica acei care huiduiau era militari rezervisti! Oare pentru ei Imnul National nu are o semnificatie sacra?! Pareau o turma de anarhisti.

Advertisement
Published in: on January 24, 2011 at 10:26 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://adymacsut.wordpress.com/2011/01/24/dreptul-de-a-huidui-intonarea-imnului-national/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: